22 april 2007

Kyckling i grön curry



En värmande het gryta som passar bra ikväll då vårregnet slår mot taket. Jag köper inte kycklingfilé särskilt ofta, den blir ofta torr tycker jag. Men i det här receptet då kycklingbitarna sjuder i kokosmjölk blir det faktiskt bäst just med filé.

2 finhackade vitlöksklyftor
ca 3 cm stor bit finhackad färsk ingefära
1 grovt skuren aubergine
1 röd paprika i bitar
2 kycklingfiléer i små bitar
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
ca 2 dl vatten
2 tsk grön currypasta
2 limeblad
1 tsk gurkmeja
salt, peppar

Fräs vitlök och ingefära i lite olivolja, det ska inte ta färg.

Tillsätt aubergine, paprika, vatten, buljong, grön curry, gurkmeja och limeblad. Koka under lock tills auberginen är mjuk, ca 10 minuter.

Lägg sist i den strimlade kycklingen och låt grytan småkoka tills kycklingen är genomkokt, det tar bara några minuter. Red ev av med maizena och lite vatten.

Servera med ris, strö gärna färsk koriander över.

Limeblad finns att köpa i asiatiska butiker. En bunt kostar inte särskilt mycket och kan förvaras i evigheter i frysen. De liknar lagerblad och ska bara ge smak, de går inte att äta. Uteslut dem inte, de gör hela rätten.

Inga kommentarer: