Till påskmiddagen imorgon har vi fått i uppdrag att laga förrätt. Det blir jordärtskockssoppa och rostad ciabatta med färskost med smak av shitaake och timjan. Jordärtskockor är något av det bästa som finns tycker jag, dessutom får man ofta många hurrarop i utbyte mot väldigt lite arbete!
Jordärtskocksoppa
500 g jordärtskockor
1 lök
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 buljongtärningar (Jag gillar hönsbuljong, men grönsaksbuljong går också bra).
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Skär löken grovt, fräs i smör.
Skala jordärtsskockorna och skär i bitar, ha i dem, vin, vatten och buljong.
Koka skockorna mjuka, och mixa soppan slät.
Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädden och låt koka upp. Salta och peppra.
Dekorera med timjan eller persilja.
Invänta hurrarop.
Färskost med shitaake och timjan
200 g färskost
1/3 gul lök
ca 200 g färsk svamp, shitaake eller annan svamp
1/2 svampbuljontärning
svartpeppar
färsk timjan
Finhacka lök och svamp och fräs i smör eller olivolja.
Smula ned buljongen och peppra lätt.
Låt svalna lite och blanda med färskost och repad timjan, oregano eller persilja blir säkert också bra!
06 april 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar