29 april 2007

Grillad sparris



Efter att du provat att grilla sparris i stek- eller grillpanna, kommer du inte vilja koka den mer. Sparrisen behåller mer av sin smak och spänst och jag tycker den blir godare än den kokta varianten.

Hetta upp en grillpanna. Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen.

Låt sparrisen grilla några minuter, rör om i pannan efter någon minut.

Strö över havssalt och ringla över god olivolja, kanske också lite pressad citron.

3 kommentarer:

peblin sa...

Prova att sjuda sparrisen i en minut i ganska söt sockerlag innan du grillar den. Dels blir den lite mjukare i konsistensen (gillar du inte det, lägg den i kall sockerlag). Dels återfår den det socker den tappat när sockret i sparrisen efter skörd omvandlas till fibrer (vilket är precis det som skapat den "träiga" delen av stjälken). Det gör stor skillnad!

Hemliga kockan sa...

Tack, ska prova ditt tips snarast, roligt också att jag nu hittat din lysande blogg!

Martin Johansson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.