29 april 2007
Grillad sparris
Efter att du provat att grilla sparris i stek- eller grillpanna, kommer du inte vilja koka den mer. Sparrisen behåller mer av sin smak och spänst och jag tycker den blir godare än den kokta varianten.
Hetta upp en grillpanna. Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen.
Låt sparrisen grilla några minuter, rör om i pannan efter någon minut.
Strö över havssalt och ringla över god olivolja, kanske också lite pressad citron.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Prova att sjuda sparrisen i en minut i ganska söt sockerlag innan du grillar den. Dels blir den lite mjukare i konsistensen (gillar du inte det, lägg den i kall sockerlag). Dels återfår den det socker den tappat när sockret i sparrisen efter skörd omvandlas till fibrer (vilket är precis det som skapat den "träiga" delen av stjälken). Det gör stor skillnad!
Tack, ska prova ditt tips snarast, roligt också att jag nu hittat din lysande blogg!
Skicka en kommentar