28 april 2007
Hemmakväll
Först tog jag och de finaste vännerna en drink på en sylta i närheten. Jag fick ett trasigt glas och J blev stångad i ryggen av en gammal pundare. Dit går vi nog inte tillbaka.
Sedan köpte vi med oss mat från Butsaya thai på Tellusborgsvägen och kröp upp i soffan för att titta på Spririted away. På bilderna syns Pad thai Goong, wokade risnudlar med ägg, böngroddar och jordnötter, och Gai pad met mamuang, wokad kyckling i ostronsås med grönsaker och thaibasilika.
Vi åt också marängsviss, eller marängsuisse som vi skulle sagt om vi haft hemmakväll i slutet av 1800-talet. Den franske konditorn Marie Antoine Careme (1782-1833) sägs vara marängens skapare, marängsuissen kom först när den vispade grädden genom separering blev populär under 1880-talet. De söta marängerna i kombination med vispad grädde förvandlades då till en fin dessert.
Marängsuisse
En skivad banan
1 liter vaniljglass
2,5 dl vispad grädde
1 sats mörk chokladssås
Varva alla ingredienser i en stor skål och servera.
Mörk chokladsås
1 del kakao
1 del vatten
1 del strösocker
Koka ihop såsen tills den tjocknar och servera. Vi hade också i några rutor mörk choklad som fick smälta, men det behövs egentligen inte.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar