29 maj 2007

Snabbmat



Återigen gemensam tentaperiod. Inga glada miner, mest stress och korta ilskna samtal om vem som ska diska. En mycket snabb middag är rökt makrill med hemgjord potatissallad. Jag äter gärna rökt makrill också när det inte är tentaperiod, den vakuumförpackade som finns att köpa i affären är god, billig och håller sig länge i kylskåpet.

Rökt fisk är som bekant mättande fet och jag tycker den passar bäst med lätta syrliga smaker. Fram med yoghurthinken igen alltså! Servera gärna med grönsallad med citrusfiléer.

ca 300 g färdigrökt makrill

ca 500 g kokt ljummen färskpotatis i skivor
2 dl tjock yoghurt
1/4 finhackad mild lök
finhackade cornichons
ca 1 msk fransk senap
salt och peppar
lite olivolja
mycket finhackad dill

Blanda alla ingredienser och ha i potatisen.
Dela fisken i mindre bitar. Middag på 1 minut blankt!

Inga kommentarer: