14 maj 2007

Kolarhustruns pasta



Blodsockernivån på minus och snälla H gjorde en snabb lunch för två. Det italienska namnet på rätten sägs komma av den rikliga mängden svartpeppar som, med lite vilja, ser ut som kolbitar.

Pasta Carbonara

100 g bacon eller rökt sidfläsk
2 ägg
4 msk matlagningsgrädde
100 g riven parmesan
300 g pasta
1 dl färska eller frysta ärtor
salt och svartpeppar

Koka pastan.

Stek samtidigt bacon knaprigt och blanda i en skål ägg, ost och grädde.

Låt pastan rinna av och häll under omrörning ned gräddblandningen i pastan.

Tillsätt bacon och ärtor och strö riven parmesan över. Rikligt med svartpeppar hör till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Perfekt, tack för tipset! Det där blev min middag ikväll. Lagom avancerat att laga när det svajar i huvudet av sömnbrist. ;)

Hemliga kockan sa...

Din stackare, gå och lägg dig tidigt ikväll Jenny!