14 maj 2007
Kolarhustruns pasta
Blodsockernivån på minus och snälla H gjorde en snabb lunch för två. Det italienska namnet på rätten sägs komma av den rikliga mängden svartpeppar som, med lite vilja, ser ut som kolbitar.
Pasta Carbonara
100 g bacon eller rökt sidfläsk
2 ägg
4 msk matlagningsgrädde
100 g riven parmesan
300 g pasta
1 dl färska eller frysta ärtor
salt och svartpeppar
Koka pastan.
Stek samtidigt bacon knaprigt och blanda i en skål ägg, ost och grädde.
Låt pastan rinna av och häll under omrörning ned gräddblandningen i pastan.
Tillsätt bacon och ärtor och strö riven parmesan över. Rikligt med svartpeppar hör till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Perfekt, tack för tipset! Det där blev min middag ikväll. Lagom avancerat att laga när det svajar i huvudet av sömnbrist. ;)
Din stackare, gå och lägg dig tidigt ikväll Jenny!
Skicka en kommentar