23 maj 2007

Gullvivekakor

Eftersom jag har tentaperiod pluggar jag inte utan bara fikar, bakar och bloggar. Läser kursböcker gör jag som vanligt inte förrän det riktigt brinner i knutarna, om sisådär en vecka.

Det första jag bakat med Gittos gullvivesocker är vackert gula mördegskakor smaksatta med citronskal, citronlikör och lite flingsalt.

Gullvivekakor

200g smör
1 1/4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft från 1/2 citron
ev Limoncello
lite flingsalt

1 uppvispat ägg
ca 1 dl gullvivesocker

Skär smöret i små bitar. Blanda ihop mördegen tillsammans med citron och salt. Slå in degen i plastfolie och kyl den så går det lättare att kavla.

Kavla ut degen och ta ut kakor, gärna med halvmåneformat kakmått. Pensla med ägg och doppa i gullvivesocker. Grädda ca 8 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer: