06 maj 2007
Bäst i världen
Finns det organiserade tävlingar för amatörkokkonst i Sverige? Bilderna ovan är från ett besök på en matmässa i Australien, jag gick storögt runt montrarna länge, länge. De hyllor som innehöll sockerkakor fyllde en enorm yta och var indelade i olika klasser. Chokladkakor, fruktfyllda kakor eller sockerkakor i fri stil (!).
Vinnarna utsågs på mässans första dag och kakorna, inläggningarna och konserverna kunde sedan beskådas resten av utställningsdagarna. Vad man vinner? Äran förstås!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Gud vad häftigt! Vilket engagemang. Man har ju hört om pajtävlingar och liknande, det kan nog finnas även här hemma. Fast knappast i den där utsträckningen väl?
Så otroligt spännande! Fick man smaka också?
(Kunde inte svarskommentera dej på min blogg, men dödskalleburken är köpt på Lagerhaus. Tror jag.)
Viktoria - Nej, smaka fick tyvärr bara domarna göra. Vad jag förstod bedömde de bidragen utifrån en lång rad kriterier, form, konsistens mm. Mycket spännade!
Jenny - Kanske du vill dra igång en tour här hemma? Jag ställer upp!
Skicka en kommentar