27 juni 2007

Osso bucco för fyra





Jag älskar verkligen att laga mat, men ingenting är bättre än när någon lagar middag åt mig. Jag blir glad för en snabb vardagsmiddag men förstås ännu lyckligare över mat som kräver tid, kärlek och arbete. Ibland är livet verkligen finemang.

Osso bucco

3-4 skivor kalvlägg
3-4 starka korvar i bitar, gärna färsk chorizo eller salsiccia
2 morötter
2-3 små palsternackor
2 dl vitt vin
1 lök
4 klyftor vitlök
2 köttbuljongtärningar
1 bit citronskal
500 g krossade tomater
ca 2 dl puy eller belugalinser
torkad eller färsk salvia
peppar
salt

Bryn köttet i en stekpanna. Skär grönsaker och korv i stora bitar. Placera alla ingredienser i en långpanna. Täck med folie och tillaga i 175-200 grader tills köttet släpper från benen, det tar 2-3 timmar. När det är ca 30 minuter kvar strösslar du över linserna och rör ner dem i tomatsåsen. Droppa över citronsaft och servera med en sallad och ett gott bröd.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Mmm, ser bra ut. kan min H få komma på matlagningskurs hos din månne?

Louise sa...

Jo vad jag blev sugen på märg!

Hemliga kockan sa...

Louise - Ja, märgen är det bästa!

Anonym sa...

Men va fan, här ska jag laga osso bucco så får man se bilder på fulhugo och fuljohan. Internet har krympt världen. Och jag gillar det inte.

Simon (som vill kunna googla recept utan dylika överaskningar i framtiden).