13 juni 2007

Tiramisu med hallon och passion



Det här är en fantastisk variant på tiramisu eller trifle! Jag hade tänkt ha i koncentrerad flädersaft, men provade istället vanilj och passionsfrukt som smaksättning. Blanda med vilken sorts likör du vill och variera med olika sorters frukt, nästa gång vill jag prova krossad färsk ananas och Malibu. Färska tunt skivade persikor eller nektariner skulle också passa. Desserten är mäktig, receptet räcker till minst fyra personer.

250 g mascarpone
1 paket savoyardikex
3 dl tjock yoghurt
2 msk socker
ca 2 tsk vaniljsocker
4-5 passionsfrukter
2 dl färska eller frysta hallon
1 dl starkt kallt kaffe
ca 2 msk kakao
ev 1 dl sött vin eller mjölk

Blanda mascarpone, yoghurt, socker med hälften av passionsfrukten.

Varva med kex, kaffe, ev vin/mjölk, hallon och pudrade lager kakao.

Avsluta med yoghurt/mascarpone och pudra över kakao.

Låt stå svalt minst en timme. Servera med färska hallon.

Inga kommentarer: