24 juni 2007

Grillat lamm med sockerärtor och myntayoghurt


Till midsommarfesten tänkte vi ta med oss lamm. Vi marinerade i chipotlepasta, svartpeppar och flingsalt och placerade hela paketet i kylen. Dagen efter glömde min jädra man hela klabbet på hallgolvet. En kompis fick istället panikköpa chorizo till oss vilket var gott men inte särskilt midsomrigt. Tack vare en omsorgsfull inpackning av köttet gjord av H&M-plastpåsar och is, klarade sig lammet bra på hallgolvet och landade slutligen i gårdagens sallad.

600 g lammytterfilé
300 g sockerärtor
romansallad

2 dl yoghurt
1 msk citronsaft
1 liten riven vitlöksklyfta
1 msk torkad mynta
salt, peppar

Marinera eller krydda lammet. Grilla på kolgrill eller i grillpanna. Med grillpanna låter du köttet steka klart i ugn till en innertemperatur av 65 grader.

Mixa ingredienserna till yoghurtsåsen. Färsk koriander istället för mynta blir också mycket gott.
Lägg upp sallad och sockerärtor, placera skivor av lamm ovanpå och ringla över såsen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Din jädra man var halva anledningen till debaclet med den glömda lammbiten...