11 juni 2007

Fiskelycka





Hemma igen efter en solig helg i skärgården! Vi fick massor av strömming, Jenny som aldrig fiskat tidigare har nu en mycket orealistisk bild av hur det går till vid strömmingsfiske; i med linan och så direkt upp igen. I med linan och upp igen... Vi två fick nära 3 kg på en timme. De nyinköpta häcklorna/krokarna som såg ut som grå likmaskar visade sig vara mest populära i Östersjön.

Vi stekte riktigt pinfärsk fisk och serverade med färskpotatis, gurka och lingon. Resten av fångsten blir inlagd i ättikslag.

Inlagd strömming

1/2 - 1 kg rensad strömming
salt och peppar
ströbröd
smör att steka i

Ättikslag:
4 dl vatten
2 msk 24 % ättika
2 msk socker
1,5 tsk salt
1 tsk krossad vitpeppar
1 rödlök
1 slantad morot

Doppa strömmingsflundrorna i ströbröd blandat med salt och peppar och stek i smör.

Koka upp lagen och låt svalna. Varva strömming, lök och morot i en glasburk och häll över lagen.

Låt stå i kylskåp minst ett dygn.

1 kommentar:

Jenny sa...

vadå, nu räknar jag faktiskt med samma resultat varje gång jag närmar mig någon form av fiske igen. ;)

förresten så älskar jag stekt inlagd strömming! synd att man inte får äta det för ofta...