17 juni 2007

Frisésallad med galiamelon



Frisésallad har ett vackrare namn på engelska - coral salad, korallsallad! Den bär upp goda dressingar perfekt, mycket smak samlas i de lockiga salladsbladen. Jag gillar söt melon tillsammans med en skarp vinägerdressing, här får dressingen smak av fransk senap och riven vitlök. Skölj salladen noga och torka i salladsslunga eller med en torr kökshandduk.

1/2 huvud frisésallad
1 liten galia eller annan söt melon
1/2 liten silverlök eller färsk lök

1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk fransk senap
salt, svartpeppar
en dutt vardera av torkad oregano, basilika, timjan och dragon
1/2 riven vitlöksklyfta

vitt bröd
olivolja

Blanda dressingen och skär löken så tunt du kan. Låt löken ligga i dressingen till servering.

Skär melonen i kuber och riv den sköljda torra salladen i mindre bitar.

Rosta brödet i grillpanna eller i ugnen. Blanda sallad och melon med dressingen och lägg upp på ett stort fat. Skär brödet till mindre krutonger och strö dem över salladen.

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Jag älskar dina kombinationer. Gör dem ibland själv. Tips är att fetaost eller något liknande salt också är gott till melon.