25 juli 2007

Tonfisk med wasabimajonnäs



Inspirerad av ett recept jag såg på Martha Stewarts tvprogram lagade jag snabba biffar med färsk ingefära, chili, lime och citrongräs. Martha hade förstås färsk tonfisk som finhackades, formades till biffar och serverades med rå kärna, jag hade bara burktonfisk men det blev bra det också. Servera wasabimajonnäs, jasminris och grönsaker wokade med sesamolja till.

2 burkar tonfisk i olja
fint riven ingefära,vitlök och lime eller citronskal
citronsaft från 1/2 citron
färsk hackad chili och citrongräs

Blanda eller mixa samman alla ingredienser och forma till biffar. Stek någon minut i het olja.

Till majonnäsen - blanda färdigköpt majonnäs med wasabipasta. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vill du vara tjusig gör du förstås din egen majonnäs, lättast är det då att mixa ihop såsen. Knäck en rumsvarm äggula i en matberedare och mixa den samtidigt som du droppar i rapsolja. Fortsätt hälla i olja tills majonnäsen tjocknat och smaksätt som ovan.

1 kommentar:

Mian sa...

Ser fräscht ut - måste testas!