19 juli 2007

Bärbakelser



Jag har övergivit min odling på innergården. Efter att någon kissat på ruccolan tappade jag livsmodet och slutade tvärt att vattna. Det har regnat så mycket att en del av grönsakerna ändå klarat sig och bondbönestjälkarna vajar nu utan stöd i blåsten. Det finns mycket annat som växer på innergården, höga körbärsträd och flera bärbuskar där det verkar vara kissfritt. Bärbakelser på sockerkaka går snabbt att göra och blir mycket goda.

3 ägg
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 dl färska bär t ex hallon, krusbär, körsbär eller vinbär.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt med elvispen. Rör ner de färska bären.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter. Låt svalna.

Skär kakan i tjocka skivor, klicka över vispad grädde och garnera med bär.

Inga kommentarer: