01 juli 2007Jag har upptäckt en oväntad effekt av mitt matbloggande; vissa av mina vänner är rädda för att laga mat åt mig! De kan ursäkta sig och säga att jag säkert hade gjort rätten bättre själv eller beklaga att de inte är proffskockar. Hur är det med er andra bloggare, känner ni igen er? Jag kommer alltid känna mig lika glad över att någon lagar mat åt mig, alldeles särskilt om det är en vän som ansträngt sig bara för min skull. Räds alltså icke, jag blir glad, jätteglad jag lovar!

5 kommentarer:

Kinna sa...

Jag blir också glad men har inga liknande tendenser i umgänget. Som tur är är det många som gillar att laga mat.

Anne sa...

Jo, en del sånt stöter jag också på. Vilket känns jättefånigt, jag älskar att äta när nån annan har lagat! Och mina vänner är superduktiga i köket! :)

Anonym sa...

Åh vad jag känner igen mig. Jag har varit en passionerad matlagare i 35 år och har genom tiderna upplevt detsamma som du skriver. Men ge inte upp. Framhärda i att du tycker det är trevligt när andra lagar mat åt dig och att du gillar att bli bjuden på mat så lär sig snart dina vänner. Det har mina gjort.
// Lena

sanna sa...

Njae, kan inte säga att jag direkt känner igen mig. Däremot händer det att jag får höra "Å du är så duktig och allt är så fantastiskt gott" sagt utan känsla. Det är lite tråkigt. Att man projicerar sin egen motvilja att laga mat till någon som faktiskt gör det. Jag får ofta dåligt samvete över den här typen av "komplimanger".

Viktoria Schiöler sa...

Jag vill själv tro att jag är tacksam att laga mat till och jag gillar det mesta som är vällagat. Mina vänner är inte så nervösa för jag provar ofta nytt och de har varit med om en del misslyckade rätter...