Ikväll tittar jag på Morden i Midsomer och äter nybakade rågkakor med leverpastej och gurka.
1 paket jäst
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 tsk fänkål
1 tsk malda brödkryddor
ca 1,3 l rågsikt
Rör ut jästen med den 37 gradiga mjölken. Tillsätt salt, kryddor, sirap och ca 1, 2 l rågsikt. Rör kraftigt ca 3 min med maskin eller ca 6 för hand. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
Dela degen i fyra delar och forma den till runda bullar. Platta ut dem till ca 15 cm i diameter och lägg den på smorda plåtar. Nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
17 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter som en perfekt kombination :)
Hur mkt sirap ska man använda??
Skicka en kommentar