10 september 2007

Wax in, wax offVi har bjudit 85 personer på fest. Det stressar mig en aning.

Om tre veckor firar vi att vi gift oss, precis ett år efter vigseln. Maten kommer från Cajsa Warg men lite ska vi tillsammans med kompisar laga själva.

Jag skulle vilja ha lite tips från er allvetande matbloggsläsare! Jag vill laga eller baka något litet tilltugg till fördrinken som troligen blir bubbel eller en ginbaserad drink. Vi har redan bestämt oss för Annes ostkex, men vad tycker ni mer att vi ska bjuda på? Jag vill kunna förbereda i god tid innan och inte med skakiga nervösa händer behöva fixa i sista minuten. Har ni några idéer?

6 kommentarer:

Fru B sa...

Oj, kexen ser goda ut. Jag har länge gått och kikat i kokböcker och är sugen på ett kex-maraton. Hittat en massa kex jag vill göra.

Fin bok! Jag har Husmoderns Presentbok - Konservering.

Lycka till med bjudningen!

mat-huset sa...

Hej!
Lycka till med bjudningen. Anne har ett väldigt gott recept på parmesankex med rostade körsbärstomater och chévre. Fast lite kaka på kaka kanske.
Testa mina "heta nötter" dem kan du göra på morgonen i god tid!

mat-huset sa...

Eh... receptet också:
Det här är ett grymt gott drinktilltugg!

Rosta nötter i smält smör, honung och chilipeppar tills de får fin färg. Det ska vara tillräckligt med smör och honung så att varje nöt blir glaserad. Låt dem torka utspridda på ett bakplåtspapper och salta innan de torkat helt!

Janek sa...

Hej,

har inga idétips på tilltugg utan jag undrar om du skulle vara intresserad av ett länkbyte? Jag har startat uppe n sökmotor som snabbt hittar direktlänkar till recept. Du kan ta en kik på http://www.receptsok.se om du är nyfiken. Om det låter intressant får du gärna maila mig på info at receptsok.se!

Hälsningar
Janek

Kinna sa...

Grattis till ettårsdagen. Det är en utmaning, men ska väl kunna ordnas. lite pilligt men går att förbereda är smördegssaker. När jag bodde i Paris fick vi små kaffefat med följande saker. Kanske kan du göra ett eller två av dem. smördegsstång kanske någon cm bred och ett par cm hög penslad med ägg och beströdd med svarta vallmofrön. En smördeg var i små fyrkanter med halverade mandlar ladga i snyggt mönster som en blomma uppepå. en var uttagen i små rundlar och beströdd med ost. Det här går att förbereda och frysa i förväg.

Annars kan man ta smördegsplatta, bre ut tapenade på den. Rulla ihop, frysa lite och skära i tunna bitar, lägga på plåt, pensla med ägg och grädda. Snygga då den ljusa degen är fin kontrast till det svarta.
Hoppas ni får en superfin fest!

Björn sa...

Rotfruktspuré toppad med räkor i lime och chili:

Köp goda skalade räkor. Finhacka röd chili, blanda med räkorna, nypressad lime och lite flytande honung. Låt marinera.

Skala rotselleri (~1.5 kg), skär i bitar. Koka med halva mängden potatis. Så lite vatten som möjligt.

Häll bort vattnet. Mixa i kannmixer eller med mixerstav (i omgångar till den mängd du behöver). Späd med någon dl skaldjursfond och samma mängd grädde till bra konsistens medan du mixar. Smaka av med salt & peppar, ev. även tryffelolja om du är lagd åt det hållet.

Klicka upp i snapsglas av plast utställda på brickor. Spritspåse är enklast. Toppa med 2-3 räkor + chili. Servera med tesked och imponera på gästerna.