18 september 2007

Sjön suger





Vi hann inte äta något på det korta Tysklandsbesöket. Vi åt istället på färjan hem vilket visade sig vara ett misstag. På menyn fanns allehanda hjärtinfarksfrämjande rätter (se paparazzifotot på min lunchgrannes bricka). Vi valde smörrebröd som inte heller var något vidare. Hårda kokta ägg till räkorna och en rostbiffsmacka med intetsägande pepparrot och en trött friterad lökring.

Bättre smörrebröd finns att få tag på i Stockholm. På Centralstationen ligger sedan ett par veckor Jensens smörrebröd och jag har redan varit där flera gånger. De bakar rågbröd och grov smakrik leverpastej själva, blandar hovmästarsåser och handskalar fina räkor. För 75 kronor får man tre valfria smörrebröd att äta på plats eller ta med hem i fiffig tredelad låda. Välgjort, mättande och välbehövligt på Centralen där maten brukar vara vedervärdig.

Inga kommentarer: