14 april 2008
Järnkick
Hyllade restaurangen Carl Michael har varmrätten "Karlssons blodpudding med knaprigt rimmat fläsk, stekta klyftor av äpplen & rårörda lingon"på menyn. Jag gör ibland en egen enkel variant med knaperstekt bacon och en sallad av rårivet päron, morot och tinade lingon. För att slippa stekos steker jag alltid bacon i ugnen, jag lägger ut skivorna på en ugnsfast form och steker på 200 graders värme tills de är gyllenbruna och krispiga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ett ännu bättre tips för ditt bacon: Lägg ut skivorna på hushållspapper på tallrik, så många lager som behövs med papper emellan. Kör på högsta effekt i micron ca 4 minuter eller tills baconet är krispigt. Pappret suger upp flottet och du slipper stekos och disk. Funkar jättebra, min mamma lärde mig det för många år sen.
Skicka en kommentar