24 april 2008

Bakfickan, Operakällaren

På mitt nya favoritställe Bakfickan kan man äta alldeles underbar husmanskost kl. 11-20 måndag - lördag. Priserna ligger runt 130 kronor vilket jag tycker får räknas som prisvärt för det som serveras. Menyn byts varje vecka men klassiker som köttbullar, strömming och rimmad lax med dillstuvad potatis serveras alltid. Det går inte att boka bord och med restaurangens 28 platser kan det vara svårt att få plats, särskilt runt lunch. Snart öppnar uteserveringen där jag troligen kommer att sitta en del i sommar, om inte annat för att äta 30-kronors petit fourer.


Böcklingsmörgås - kavring, böckling, hovmästarsås, kapris, rödbetor och färskpotatis.

Kalvleversauté i svartpeppar- och dijonsås med äpple och bacon

I väntan på min kolja med färskpotatis, hackat ägg, dill, räkor och skirat smör.

Inga kommentarer: