18 oktober 2007

ShoppinglyckaHäromdagen var vi och löste in ett generöst presentkort från Cordon Bleu. Ooh vad det var roligt! Jag kände det som jag vunnit en sån där tävling där det gäller att på några minuter plocka ihop allt vad man bära från en butik! Här är vad vi kom hem med:

Traktörpanna med lock - vi har redan använt den mycket, perfekt för att göra storkok av ratatoille, köttfärssåser eller snabbsteka stora mängder svamp eller grönsaker.

Microplane rivjärn - Jag har jag velat ha det här länge! Sylvass liten grej formad som en fil för trävaror. Jag lägger bara parmesan, lime eller citron mot bladet och den river sig i princip själv. Lite läskig men effektiv.

Potatispress - Jag tycker särskilt mycket om smaksatta potatismos. Baka exempelvis en hel vitlök i ugnen tills den är mjuk. Pressa ut den krämiga milda löken och blanda med potatis, varm mjök, smör, lite citronsaft och salt och peppar.

Brödform - Smart variant som går att storleksreglera, från 1 liter upp till 3 liter.

Serveringstermos - Här hemma kokas det mycket kaffe på morgonen som sen står och varmhålls och glöms bort på bryggaren. Den här ger godare kaffe, sparar energi och förhindrar mordbränder. Framförallt är den snygg.

En skärbräda i björk, en glaskanna och en stekspade fick vi också med oss.

Inga kommentarer: