02 oktober 2007

Efter festen





Vi är så nöjda och lyckliga över alla fina tal, presenter, mat och musik! Vi ändrade oss i sista minuten och beställde catering från Bosphorus istället för Cajsa Warg. Kycklingspett med mynta och vitlök, vetekrossallad med färsk persilja, tomat och chili, smörbönor, yoghurtröror mm.

Efterrätt för 85 personer gjordes av tappra vänner som också dekorerade chokladtryffeln med hallon, mynta och florsocker. Desserten gör jag ofta och den är lätt att variera med olika smaksättning och topping, kanske Malibu och färsk ananas, kardemumma och sockerglaserade plommon eller kanel och smörstekta äppelskivor.

Till ca 4 personer

100 g mörk choklad
ca 1,2 havregrädde
ev malen kardemumma, kanel eller annan smaksättning

Värm försiktigt grädden, den ska sjuda men inte koka. När grädden, rör i hackad choklad och rör tills allt smält. Häll upp i koppar och låt svalna.

Tack till Hebbe för lån av bilder!

Inga kommentarer: