06 november 2007

Rostad blomkål



Om du tror att du inte tycker om blomkål, prova det här enkla receptet och det finns ingen chans att du vill tillbaka till ett blomkålsfritt liv.

1 blomkålshuvud
olivolja
flingsalt

Skiva blomkålen med mandolin eller så tunt du kan. Bred ut på en plåt och strö över salt och lite olivolja. Rosta i ugn ca 200 grader i 20 minuter. Jag kan äta en hel skål krispigt saltsöt blomkål bara som den är, men den passar också som tillbehör till grillat kött, ungsbakad fisk eller som topping till exempelvis soppa med pumpa och morot.

3 kommentarer:

Blomkålskocken (Magnus) på Matlyckan sa...

Hej,

det här ser himla gott ut.
Varför går det inte att skiva med en vanlig kniv? Skär du skivorna på något speciellt sätt?

Magnus på Matlyckan sa...

Kommer tillbaka till det här receptet än en gång. Det är så himla gott!

Ulrika sa...

Wow vilken hit!! Supergott :-D