24 november 2007

Guten Appetit

När jag var liten exprimenterade min pappa mycket i köket. Ofta blev det bra, bland blev det katastrof. En av katastoferna var en "tysk" potatissallad med så stark vinägersmak att våra tungor krullade ihop sig av förskräckelse, det är ett under att de någonsin återhämtade sig. Fortfarande använder vi begreppet tysk potatissallad för att beskriva ett matprojekt som gått åt skogen. Receptet nedan är långt ifrån tyskt!

Låt 1 liten tunt skuren gul lök marinera i minst en timme i:

ca 4 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
2 msk vinäger
3 msk kapris och 1 msk kaprisspad
salt
peppar

När löken mjuknat enligt samma princip som här, skär du ner 1 kg kokt varm potatis i dressingen. Blanda noga och låt svalna en aning, salladen är ännu godare dagen efter.

2 kommentarer:

henrik sa...

de här ska jag bjuda min dotter på när hon kommer hem från london !

Anonym sa...

gott gott.
garnera med färsk gräslök och ruccola och ngra marinerade torkade körsbärstomater.
tack för idén
/henrik