24 november 2007

Osso bucco à la Niklas



Så gott och lättlagat att det nästan är fusk! Mina favoritrecept är alltid av den här sorten, grytor som lämnas ifred i minst en timme vilket ger tid till att lägga ögonskugga och sippa vin. Sist strösslar jag över gremolata och färska örter. Recept på Osso bucco, kalvlägg i tomatsås med timjan och parmesanpolenta finns här.

Var inte rädd för att prova polenta även om du inte gjort det tidigare, den gulskimrande silkeslena krämen passar perfekt till grönsakerna. Det som blir över låter du stelna, skär i bitar och grillar i grillpanna dagen därpå.

Gremolata?

Riv skalet från en citron och blanda med 1 finhackad vitlöksklyfta och ett par matskedar hackad färsk eller frusen persilja. Passar till kött, fisk och grönsaker.

1 kommentar:

Lisa sa...

Hej!
Jag har flyttat så uppdatera gärna länken!
Http://matalskaren.taffel.se
Och kolla in vår tävling på Taffel.se!