22 augusti 2007

Lemon delicious



Jaha, säger du kanske. Den där geggan ser ju inget vidare ut. Varför ska jag kladda ner bunkar för något som ser ut som en misslyckad sockerkaka? Då ska jag be att få berätta för dig, min käre vän, att kladda ner bunkar är just vad du ska göra! Det här receptet är nämligen det bästa jag någonsin skrivit om! En efterrätt som består av en luftig smekning sufflé och en skarpt syrlig citronkräm strax under. Servera med lättvispad grädde och några hallon och invänta sedan frierier.

4 ägg
50 g smör
2 1/2 dl socker
1-2 små citroner, skal och saft
knappt 1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca 3 dl mjölk

Riv skal och pressa saft från citronerna.

Separera äggen. Vispa äggvitorna och hälften av sockret till en marängsmet, det går lättast i en köksassistent.

Rör i en annan skål ihop resten av sockret, smör och citronskal. Häll i gulorna, mjöl, bakpulver och mjölk och vispa till en slät smet.

Vänd ner äggvitorna i gulorna, rör försiktigt tills allt blandats. Häll blandningen i en smord form och placera den i en långpanna i 160 graders varm ugn.

Häll varmt vatten i långpannan tills det når ett par cm upp på bakformen. Grädda ca 45 minuter eller tills ytan stelnat och är gyllene. Täck med folie om den ser ut att bli för mörk.

1 kommentar:

Anne sa...

Det såg ruskigt gott ut. *noterar*