09 februari 2009

MatmuffinsJag river av ett barnmatsinlägg med en gång, det blir säkert flera. På bilden ser ni Folkes favoritlunch - blandningar av palsternacka, morot, katrinplommon, banan och kokt mixat fläskött. Tycker han och jag att det är en skitdag blir det en muffinsform med mycket banan och plommon, eller en "lucky strike" som H kallar det. Om det är bättre roliga dagar med pladder, lek och joller, blir det en lunch med mest rotsaker. Jag tycker om att laga mat i stora laddningar och det är likadant med hans mat, jag lagar så det räcker i veckor framöver. Jag skalar, kokar och mixar och fryser i istärningar eller formar och sedan ner i återförslutningsbara plastpåsar. Är vi hemma går det lätt att tina en form i mikron. Går vi ut brukar jag lägga ner den frysta lunchen i en liten plastburk så tinar den på ca en timme, lagom promenadtid för mig.

Det är verkligen spännande att se vad han gillar! Han är förstås ännu helt omedveten om vilka smaker vi andra tycker passar ihop och jag provar därför gärna hans favoritblandingar, vilket jag annars aldrig hade gjort. Vad sägs t ex om puré av päron, dill, katrinplommon, kokt fisk och ris? Delikat om ni frågar oss!

3 kommentarer:

Anne sa...

Jag tror jag måste låna in dig på fika och barnmatsprat framöver :)

Hemliga kockan sa...

Anne - Gärna det, jag står till din tjänst!

Katarina sa...

Åh kan inte L få gå på kurs hos dig och Folke? Hon vägrar äta typ allt just nu... What to do? Kan vi inte ha en barnmatslagardag ihop?

Så roligt att du börjat blogga igen förresten!