11 mars 2008

Räkpasta med sardeller och färsk chili



Just nu använder vi mycket sardeller här hemma. De salta smakrika sardellerna är underbara i tapenade, på egna pizzor eller bara som de är. H gillar att leka Jamie Oliver och låter ofta ett par små filéer smälta i het olja tillsammans med hackad chili och vitlök. Sardellsmaken gör stor skillnad, det ger en mustighet som får folk att vilja veta exakt hur du gjort! De dyrare sadellerna i glasburk är värda sitt högre pris så välj dem.

ca 250 gram tinade eller färska räkor
sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
färsk chili eller krossad på burk
2 morötter
1 zucchini
2 färska tomater
1-2 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche
1/2 tärning fiskbuljong
salt och peppar

Låt vitlök, chili och sardeller smälta ihop i het olja. Fräs grönsaksstavarna och tomater tillsammans med buljong och tillsätt sedan grädden. Låt koka ihop några minuter, dra bort från värmen och lägg i räkorna. Smaksätt ev. med mer chili, salt och peppar. Blanda med tunn spaghettipasta och strö över färsk persilja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter sjukt gott. Ska testa det tror jag allt.

Kram

//Paulo