tag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post8652368796294117086..comments2023-10-02T13:42:39.923+01:00Comments on Hemliga kockan: Crepés med skogssvampHemliga kockanhttp://www.blogger.com/profile/02869375700958119286noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-65236947796280740282007-05-10T06:43:00.000+01:002007-05-10T06:43:00.000+01:00Oj, jag glömde:Svampen som skall torkas skall skär...Oj, jag glömde:<BR/>Svampen som skall torkas skall skäras i tunna skivor soppar o dyl , tunna svampar typ trattisar kan ban bara riva isär i mindre bitar.<BR/>Torkad Karl Johan är underbar att smula i kötträtter o såser.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-59490188838927543432007-05-09T12:33:00.000+01:002007-05-09T12:33:00.000+01:00Min mamma gör såhär: sprider ut svampen (skuren i ...Min mamma gör såhär: sprider ut svampen (skuren i ganska små bitar) luftigt på tidningspapper på ett stort bord. Byter tidningspapper varje dag, det blir helt fuktigt. Efter två-tre dagar är de klara. :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-41117583996844783492007-05-09T09:05:00.000+01:002007-05-09T09:05:00.000+01:00Örjan, Ormen - Tack för bra tips, jag vågar nog ge...Örjan, Ormen - Tack för bra tips, jag vågar nog ge mig på torkning igen! 2-3 dagar säger du Ormen, jag inser att de veckor det tog att torka min svamp nog var en stark signal till att det var en alltför fuktig miljö... Mia, jag är optimistisk nog att tro att det blir en stor skörd, lite av den fryser jag in!Hemliga kockanhttps://www.blogger.com/profile/02869375700958119286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-22480075531513103642007-05-09T06:37:00.000+01:002007-05-09T06:37:00.000+01:00Det billigaste(och i mitt tycke)bästa sättet att t...Det billigaste(och i mitt tycke)bästa sättet att torka svamp är:<BR/>Hämta tomatlådor, dom i trä,i grönsaksdisken, slå ur botten och spänn över hönsnät, finmaskigt!<BR/>Vänd upp och ner och stapla så många du behäver på varandra.<BR/>Ställ på luftigt ställe, Örjans förslag är toppen, annars där luften cirkulerar, typ vid värmeväxlare så slipper du lukten.<BR/>Svampen skall torka snabbt, 2-3 dagar annars smakar den inte bra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-32864881171572465452007-05-08T07:41:00.000+01:002007-05-08T07:41:00.000+01:00Jag tycker nog att det är godare att frysa in svam...Jag tycker nog att det är godare att frysa in svampen för då kan man fortfarande få lite tjockare bitar.<BR/><BR/>Hoppas det blir ett bra svampår i år!Mamma Miahttps://www.blogger.com/profile/11773199922985486752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9065265056040211691.post-87766717730325220292007-05-07T20:54:00.000+01:002007-05-07T20:54:00.000+01:00Betr torkning svampKan Du göra plats ovanför ditt ...Betr torkning svamp<BR/>Kan Du göra plats ovanför ditt kylskåp/frysskåp??<BR/>Normalt en idealisk temperatur för torkning av svamp.<BR/>OK du måste ta bort alla dekorplåtar men torkningen går fort på gallerplåtar (med extra hushållspapper)<BR/>ÖrjanAnonymousnoreply@blogger.com